22 de març 2015

Pons Alorda reviu Walt Whitman

Durant els propers mesos tindrà lloc la sisena edició del cicle i, com sempre, Versos Lliures continuarà apostant per donar lloc a grans veus que es fan presents en espais petits i que ofereixen al públic grans vetllades col·lectives. Versos Lliures torna, i ho fa amb més força que mai, amb l'energia d'un tret ple d'intencions i ressons increïbles, amb la precisió dels versos que fereixen i deixen petja.

El primer recital d'aquest 2015 serà el proper 28 de març, amb Jaume C. Pons Alorda, que presentarà el llibre Fulles d'Herba (Edicions de 1984, 2014) de Walt Whitman. Si Walt Whitman va trigar 37 anys a bastir-lo, 4 anys ha trigat Jaume C. Pons Alorda a traduir-lo i a dir-lo en veu alta, transformant les lletres en pura emoció, a Granollers. Alorda dirà, parlarà, s'apassionarà i recitarà allò que Whitman va deixar escrit.


"Walt Whitman és el poeta del jo i del col·lectiu, de la terra i de la mar, dels oficis i de les llibertats, de la democràcia i de la guerra, de la natura i de la civilització, d’allò sublim i d’allò banal, de l’ànima i del sexe. Gràcies al seu llibre màxim, Fulles d’herba (1855-1892), Whitman ha esdevingut un esglaó imprescindible de la poesia universal, un creador únic i incommensurable capaç de condensar l’energia de tot el cosmos a través d’una sèrie de cants exaltats que varen saber atrapar l’essència extraordinària de la vida. Extret d'Edicions de 1984.



Us esperem el proper 28 de març a les 18:00h. a la Botiga Dracs de Granollers (C/ Santa Esperança, 7). No us decebrà!