15 d’abr. 2013

Final de cicle amb els versos d'Estel Solé i Ester Andorrà

El cicle de Versos Lliures arriba a la fi de la cinquena edició aquest proper dijous, dia 18 d'abril, amb un recital de presència femenina i propostes molt suggerents. D'una banda, visita l'escenari del casal per primera vegada Estel Solé, actriu i poeta, poeta i actriu. De l'altra, torna al cicle, però ara com a protagonista, Ester Andorrà, editora i poeta, poeta i editora. Dues veus que us seduiran, de ben segur.


Estel Solé i Casadellà (Molins de Rei, 1987) presenta com a novetat el llibre Si uneixes tots els punts (Galerada, 2013). L'any 2011 guanya el Premi Amadeu Oller de Poesia per a poetes inèdits amb l’obra Dones que somiaven ser altres dones (Galerada 2011). Ha participat en nombrosos recitals i festivals de poesia. Destaquen el Festival Foix (FESTFOIX) organitzat pel CCCB, el Festival Acróbatas, el Festival BarnaSants o el Festival de Poesia de Sant Cugat entre molts d’altres. Com a actriu actua en films, obres de teatre i sèries de televisió. Actualment interpreta el paper de Marina a la sèrie «La Riera» de TV3. S’interessa per la dramatúrgia i es forma a l’Obrador de la Sala Beckett amb professors com Rafael Spregelburd, David Plana, Alfredo Sanzol, Jordi Oriol o Carles Batlle. Ha estrenat algunes peces teatrals en forma de workshops i pròximament estrenarà la primera obra de teatre Animals de companyia, dirigida pel director i dramaturg Llàtzer Garcia. Ha treballat com a presentadora de televisió, ha fet de col·laboradora en programes de ràdio a la Cadena Ser i a Catalunya Ràdio i ha col·laborat també com a redactora en les revistes Lamono Magazine i el setmanari El Triangle.


Ester Andorrà Culubret (Barcelona,1972) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i va gestionar una impremta familiar fins l’any 2007. Ha exercit de llibretera i és auxiliar de producció editorial. L’any 2004 va posar en marxa el projecte de LaBreu Edicions. El seu trajecte creatiu es desenvolupa entre la poesia i la fotografia, i es pot seguir, des del 2004 al blog www.espaistacats.blogspot.com. L’any 2005 publica i signa les fotografies de les plaquettes Eclosions, amb poema de Josep Pedrals, i Nuatges, amb poema de Marc Romera. Té obra poètica publicada a la revista digital Paperdevidre i en diversos llibres col·lectius. Afamats és un memorial del cos, una biografia dels sentits on l’experiència es transforma en esdeveniment poètic mitjançant la depuració del llenguatge i de la conversió de la paraula en imatge a través d’una expressió deutora de referents com Nothomb, Duras, Jeffrey Eugenides, Houellebecq, Anaïs Nin, i la música, més o menys, pop del país. L'Ester, a més, vindrà a l'Esquerda acompanyada de Núria Miret (El Poal) artista, escultora, pintora. Forma part de la companyia Teatre de Butxaca des de principis dels 90. Entre altres dedicacions, llegeix en veu alta per als altres.