Versos Lliures

Versos Lliures (VS) és el cicle de poesia exponencial que organitza L'Esquerda des de l'any 2009. 


Des de l'inici, el cicle ha apostat perquè Granollers tingui una programació de recitals de qualitat i en un ambient acollidor. Després d'aquests anys, Versos Lliures forma part del paisatge cultural de la ciutat i del mapa literari dels Països Catalans.

Mostrant les millors veus de la poesia actual, tant de la nostra comarca com dels Països Catalans, Versos Lliures és l'essència del fet poètic viscut en comunitat.

Després de sis anys de recitals, Versos Lliures continua apostant per donar lloc a grans veus que es fan presents en espais petits i que ofereixen al públic grans vetllades col·lectives.
  
L'Esquerda decideix, l'any 2009, impulsar i organitzar els Versos Lliures per a:
 
 
- Ampliar l'activitat del col·lectiu i potenciar un oci alternatiu a la ciutat.
- La manca d'un cicle estable a la ciutat.
- Difondre la poesia com a una manifestació de la cultura popular, potenciant-ne la seva oralitat i establir el contacte directe entre creadors i públic. 
- Acostar a Granollers els/les autors/eres que fan poesia catalana contemporània, avui en dia, a casa nostra.
- Per l'aposta d'espais de cultura i oci tranquils, on el contingut d'allò que succeeix és el més important, trencant les dinàmiques consumistes predominants.

L'Esquerda, com a agent cultural, creu en la necessitat d'acompanyar-nos de la poesia per a transformar-nos i, així, poder canviar l'estat de les coses.