20 de març 2013

Jaume C. Pons Alorda i Anna Gual


Jaume C. Pons Alorda (Caimari, 1984) és llicenciat en Filologia Anglesa a la Universitat de les Illes Balears i acaba de publicar la seva primera novel·la, Faula (Premi Pare Colom de Narrativa, Lleonard Muntaner, 2012). Prèviament ha desenvolupat una intensa carrera com a poeta, amb dotze poemaris publicats, d’entre els quals destaquen Els estris de la llum (Documenta Balear, 2009), El poder i la fortor (Triallibres, Barcelona), Cilici (Premi Joan Alcover Ciutat de Palma, Moll, 2009), Carn vol dir desaparicions (Labreu Edicions, 2010) i Unlimited sobrassada (AtemBooks, 2011). Ha recitat i participat en múltiples espectacles poètics tant a Catalunya com arreu del món (Sèrbia, Croàcia, Mèxic, Califòrnia, Regne Unit, Itàlia, Estònia, Holanda o Alemanya, entre d’altres).

Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) és comunicadora audiovisual i té una vocació literària que esclata, a partir del 2004, a través del seu blog No caic, em tiro , un blog literari sense comentaris ni links ni comptador on s’ha anat perfilant el seu llenguatge poètic amb una voluntat de mantenir-se al marge de qualsevol cercle literari. Autora de diversos llibres de poesia, la seva veu, "potser per aquesta gènesi blogaire i per influències estètiques que als cànons literaris i pel seu alè postmodern", es podria agermanar a la d’una Silvie Rothkovic o un Albert Forns, sorgits, també, del nou concepte creatiu generat a la xarxa virtual, o a la d’un Jordi Nopca, tal com destacaven els editors de LaBreu Edicions, amb qui Anna Gual ha editat Implosions.

Aquest dijous 21 de març, primer dels recitals a l'Esquerda, amb Infinita la carícia que ha de venir i Jaume C. Pons Alorda i Anna Gual, a les 20:30h.