21 de març 2012

Versos Lliures en marxa!

Els motors s'han engegat. Els Versos Lliures comencen a escampar-se per l'Esquerda i per la ciutat!

Versos Lliures amb Silvie Rothkovic i Albert Forns

El proper dijous 22 de març s'inicia la tanda de quatre recitals i els versos aniran a càrrec de Silvie Rothkovic i Albert Forns. Abans, es farà la presentació de l'exposició de poesia visual de Toni Prat.

Al C.P l'Esquerda a partir de les 20.30h amb l'entrada gratuïta.

Es podran comprar els llibres dels autors gràcies a la Gralla, i a més, es podran degustar les cerveses artesanes ART, una infusió especial de l'Inhala i llegir el setmanari de comunicació La Directa.

Jornada inaugural

El dissabte 17 de març vam fer la jornada inaugural. Sota el títol Vers Femení, la primera cita del cicle de poesia exponencial tenia una protagonista clara i 5 sorpreses al final. Una mica enllà de les set del vespre, es va dur a terme la presentació del llibre "Màscares i reclams. 20 dones poetes interpreten Montserrat Abelló" amb la presència de l'editor Toni Curbet, la coordinadora del llibre Vinyet Planyella i la mateixa Montserrat Abelló.

"Un llibre que s'havia de fer" segons Curbet i on " es mostrar un ventall intergeneracional i estilístic com a símbol de la gran influència d'Abelló a la poesia feta per dones catalanes", va precisar Planyella. Abelló va cloure la presentació, afirmant amb tota normalitat, que la poesia femenina va començar "quan les dones van deixar de voler escriure com els homes".

Després d'una petita pausa, Sònia Moya, Blanca-LLum Vidal, Mireia Calafell, Meritxell Cucurella-Jorba i Vinyet Planyella van oferir un recital 5 estrelles. Diferents estils i veus amb el mínim comú denominador de la sensualitat feta poesia

Fins a 65 persones van treure el cap i van escoltar poesia a la Casa de Cultura Sant Francesc, de la mà d'un Casal Popular que, després de quatre anys, ha tingut el goig de començar amb la presència d'Abelló.


Podeu llegir la crònica de l'Esteve Plantada Jornada Inaugural
Final de la campanya a Verkami

El passat dilluns 20 de març es va acabar la campanya de micromecenatge que l'Esquerda va iniciar a través de la plataforma Verkami. Dels 500 euros mínims que vam marcar, 54 persones n'han aportat 830.

Aquesta gesta col·lectiva, demostra que a Granollers hi ha gent qui vol un cicle estable de poesia i qui creu en propostes culturals fetes des del poble, sense lucre i on el contingut i la forma cerquin la qualitat de la coherència.